Dátum: 2018 június 23. (szombat) | Zoltán

hírek

Fordítottunk, és beállítottuk a 2-1-es végeredményt!

U15 szakosztály 2017-03-31 Megtekintések száma: 1185

"Gratulálok a csapatnak! Nagyon szépen játszva tetszetős futballt mutattak!" – dicsérte csapatát Gál Csaba, vezetőedző. A 20. fordulóban a kaposvári gárda ellen a visszavágót idegenben játszotta U15-ös csapatunk. A találkozóról Lukáts Ákos és Munkácsi Milán játékosok nyilatkoztak: 

“Egész héten jól edzett a csapat! Tudtuk, hogy a kaposvári találkozón csak egy játékosra kell figyelnünk, arra, aki a góllövőlistát is vezeti. A meccset végig mi uraltuk, a Kaposvár beállt védekezni a saját térfelére, és kontrákra építkeztek. Az első félidőben meg is szerezték a vezetést egy kontra támadást követően." – Arról, hogy mit látott a pályán a mérkőzés kezdeti perceiben, Lukáts Ákost kérdeztük először.

"Nehezen indult számunkra a mérkőzés" - folytatta a választ Munkácsi Milán - "mert a Kaposvár már az elején visszaállt védekezni (hazai pályán!), amivel nem tudtunk mit kezdeni" – magyarázta. -  "Próbáltunk megnyugodni a kezdeti ide-oda csapongó játék után, és megfogadni azt, amit Gál Csaba edzőnk kért tőlünk:

 "Türelmesen játsszunk!"

"Szépen lassan kialakult a meccsről a kép"- utalt a játékképre Ákos. - "Mi kezdeményezünk, ők védekeznek, és kontrára építenek. Ennek megfelelően bontogattunk rövid passzos játékunkkal. A széleken egy-egy beindulásból sikerült is veszélyes helyzetet kialakítani.

Mi nem estünk össze, folytattuk a türelmes játékot" – utalt a mérkőzés hangulatára Milán. - "A második félidőben meg is lett az eredménye, a csereként beálló Pásztor Dániel a balszélről érkező labdát átvette, és a hosszúba gurította. Ezzel 1-1 lett. A csapat tudta, hogy  meglehet a fordítás úgy, mint a DVSC ellen" – meséli a gólt. 

A második félidőben még többet birtokoltuk a labdát, mint az első félidőben, és veszélyesebbnél veszélyesebb helyzeteket alakítottunk ki, például egy szöglet utáni fejest a részemről" – mondja Milán - "de az ellenfél kapusa bravúros védésekkel állta a sarat."

"Ezután egy remek labdát kaptam, egy kis szerencsével levittem az alapvonalig, és laposan a kapu elé rúgtam"  - folytatja a gólsztorit Ákos. - "Egy pillanatig megfagyott a levegő, de Tatai Tamás könyörtelenül bombázott a léc alá" - teszi hozzá Milán.

"A Kaposvár célja egyértelműen az volt, hogy kihúzzák döntetlenre a meccset. De nekünk nem! Megfordítottuk.

Ezzel beállítottuk a 1-2 végeredményt. A csapat ismét bizonyította, hogy vert helyzetből is felt ud állni" – árulja el a végeredményt Lukáts Ákos.  

"A hármas sípszó után mindenki nagyon boldog volt! Most már gőzerővel készülünk a következő meccsre, folytatni kell a munkát, hogy további sikereket érhessünk el együtt" – zárta a beszámolót Munkácsi Milán.

"A Kaposvár ellen léptünk pályára idegenden. Az első félidőben nem játszottunk jól, siettettük a támadásokat, amibe gyakran hiba csúszott! A második félidőben nyugodt, türelmes játékkal több helyzetet is sikerült teremteni, amiből kettőt gólra váltottunk. Gratulálok a csapatnak! Nagyon szépen játszva tetszetős futballt mutattak, főleg a második félidőben!"

Kaposvár BFLA - UTE: 1-2(1-0)

Kezdő: Ilyés B., Lukáts Á., Tóth K., Szabó B., Tatai T., Tóth R., Egressy M., Barta S., Dornfeld D., Kindlik Á., Fáy P.,

Csere: Munkácsi M., Miknyóczki Á., Tréfás M., Bessenyei B, Darvas M., Pásztor D., Takács B.

Kispad: Gál Csaba, vezetőedző.

Góllövők: Pásztor Dániel Aladár 56’, Tatai Tamás 73’

 

UTE Labdarúgó Akadémia

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41